it stockholm

25 svenska webbprojekt

Booli En sökmotor för bostäder och bostadsinformation, som ett alternativ till Hemnet. Har bland annat en statistiktjänst för slutpriser på sålda hus och tomter.

www.booli.se

Jaycut En videotjänst som har tagit konceptet längre än att bara låta användarna ladda upp sina egna filmer på Jaycut kan man klippa och musiksätta dem själv.

www.jaycut.com

Videoplaza Annonsplattform för webb-tv, med bland andra Kanal 5 och TV4 som kunder. Är mitte uppe i en expansionsfas för att nå längre ut i Europa.

www.videoplaza.com

Bambuser Låter sina användare strömma direktsänd video från sin mobil till webben. Används bland annat regelbundet på SvD.se.

www.bambuser.com

Animasher Gör det enkelt att skapa animerade filmer av sina bilder, musiksätta dem och dela med sig av dem på exempelvis Facebook.

www.animasher.com

Agency9 Teknikföretag som bygger tjänster med fokus på 3D-grafik, både på webben och i mobilen. Ligger bland annat bakom 3d-tekniken som används på hitta.se.

www.agency9.com

Peeralism Bygger nästa generations p2p-teknik som ska vara effektivare och använda mindre nätverksresurser. Vänder sig till bland annat innehållsägare och bredbandsoperatörer.

www.peeralism.se

Saplo Har utvecklat ett verktyg som både kan förstå och sortera texter på internet efter innehåll och betydelse. Det används bland annat för omvärldsanalyser och inom marknadsföring.

www.saplo.com

Textflow Att vara flera personer som jobbar på ett och samma textdokument är frustrerande. Med online-ordbehandlaren Textflow blir det enklare.

www.textflow.com

Pixlr I dag går det att bygga riktigt avancerade webbtjänster. Pixlr – en smidig Photoshopersättare som körs direkt i webbläsaren – är en av de mest ambitiösa.

www.pixlr.com

Soundcloud En slags fildelningstjänst för alla led inom musikindustrin. Musiker kan enkelt jobba på samma låtar, trots att de aldrig träffas i verkligheten.

www.soundcloud.com

Xcerion Webbtjänster blir inte mycket mer avancerade än Xcerions Icloud – en komplett arbetsmiljö, nästan som Windows eller OS X, direkt i webbläsaren.

www.xcerion.com

Burt Bygger mjukvara för reklamvärlden, som bland annat gör det lättare att förstå och analysera de nya medierna på internet.

www.burtcorp.com

Spotify Musiktjänst med höga ambitioner: All världens musik, bara ett klick bort. Erbjuder en annonsfinansierad variant och en premiumvariant.

www.spotify.com

Twingly Har en bloggsökmotor och ligger bakom de blogglänkar som flera tidningssajter har i anslutning till sina artiklar. Har nyligen lanserat Twingly Channels som ska göra det lättare att följa och diskutera enskilda ämnen och händelser.

www.twingly.com

Polar Rose Hjälper sina användare att sortera sina bilder, bland annat genom att identifiera människor på deras ansikten.

www.polarrose.com

Bloggy Mikrobloggar är ett oerhört hett område just nu. Bloggy är det svenska alternativet till Twitter och Jaiku.

www.bloggy.se

Voddler Filmtjänst som ofta jämförs med Spotify. Vill bli det lagliga alternativet som tar död på den illegala nedladdningen. Fortfarande i en stängd testfas för inbjudna.

www.voddler.com

Fileride Bygger en social dimension kring digitala filer. Användarna kan lägga den musik, film och andra dokument i Fileride för att komma i kontakt med andra med liknande intressen.

www.fileride.com

Jalbum Låter användarna skapa avancerade fotoalbum av sina bilder och dela med sig av dem på internet.

www.jalbum.net

Stixy En webb-baserad anslagstavla där användaren kan lägga upp allt från dokument och anteckningar till bilder och att-göra-listor.

www.stixy.com

Momail E-post finns i webbläsaren, e-post finns i e-postklienten. Men det är fortfarande krångligt i mobilen. Momail erbjuder en optimerad e-post-tjänst i mobilen.

www.momail.com

Laterthis Låter användaren spara ned alla länkar som man vill ta del av, men inte hinner med just för tillfället.

www.laterthis.com

Squace Det har pratats om internet i mobilen länge nu. Squace har en egen lösning på hur man får det att fungera även på enklare telefoner med små högupplösta skärmar.

www.squace.com

Dashnotes Ett virtuellt kontor på internet. Som ett intranät, fast med ena benet i sociala medier. Det ska vara lätt att dela med sig av informationen.

www.dashnotes.se


(direkt kopierat från aftonbladet.se. mest intressanta: jalbum och voddler, som spotify för film. sign the guest list)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0